Zomerse rabarbercrumble met amandel

Het was al schitterend weer deze week. Niet echt normaler temperaturen, wetende dat we nog maar april zijn. De komende week komt er wel weer wat 'normaler' lenteweer aan. Maar dat het dus lente is, kunnen we zeker niet meer ontkennen. Ik merk het ook meteen bij mezelf in de keuken: zodra die eerste zonnestralen komen piepen, schakel ik over op lichter, fruitiger eten. En natuurlijk wisselen de seizoensproducten mee. Her en der kan je al wat rabarber vinden, over enkele weken zal die volop te krijgen zijn. En dan is deze crumble een lekker en makkelijk te maken dessert!


Ik koos als zoetstof voor de nieuwe PureVia kristalkorrel, een zoetstof op basis van stevia waarmee je perfect kan bakken. De bittere nasmaak werd vorig jaar al uit de producten gewerkt, en de zoetstof past perfect bij de smaak van rabarber.

Ingrediënten

Voor de fruitbodem
  • 500 gram rabarber, geschild en in stukjes
  • 100 gram amandelpoeder
  • 50 gram PureVia kristalkorrel
Voor de topping
  • 140 gram bloem
  • 85 gram koude zoutloze boter
  • 3 el PureVia kristalkorrel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C

Meng de rabarber met het amandelpoeder en de zoetstof. Doe in een grote ovenschaal.

Meng met je vingers de bloem met de overige zoetstof en de boter, tot je een kruimelig geheel hebt. Strooi dit over het rabarbermengsel.

Bak gedurende 45 minuten in de oven.

Serveer de crumble met een bolletje suikervrij vanille-ijs. 

Smakelijk!

Reacties

  1. Ik wil je hierover geen vraag stellen maar over zusto heel goed product maar hoe moet je nu een krokant laagje caramel krijgen want bij mij blijft het altijd plakken

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten