Op stap in Gent

De wederhelft was deze week uitgenodigd in Gent om een bezoekje te brengen aan een nieuwe cocktailbar. Toevallig op een dag waarop ik ook thuis was... en dus werd het een gezinsuitstapje. Met de zon, dochter en een adreslijstje op zak trokken we richting Gent.

Ik kende Gent totaal niet en we hadden maar een halve dag, dus onze uitstap was beperkt. Maar wat een leuke stad! Gezellig en op foodie-vlak een echte ontdekking. En even wat quality time met het gezin maakte het helemaal af :-)


De eerste halte op mijn wishlist was Cuore di Puglia, een Italiaanse kaasmakerij waar je fantastische huisbereide burrata kan kopen. Een klein winkeltje in de buurt van de Kouter, maar absoluut een bezoekje waard.
Later op de dag bleek pas hoe populair deze kaasmaker is, toen ik met enkele Gentenaars aan het babbelen was. Iedereen kent het, en iedereen is vol lof!

Na een wandeling langs enkele typische plekjes zoals de Korenlei, Graslei, het winkeltje van Tierenteyn mosterd en de ruziemakende Cuberdon-verkopers, trokken we richting Holy Food Market voor het avondeten. Net als bij Mercado in Antwerpen is de Holy Food Market een prachtig groot pand (een voormalige kerk dit keer) met een aantal kleinere food-standjes. Wij kozen voor Karnivoor en proefden een Uruguayaanse Picanha en een steak West-Vlaams Rood.


De laatste halte was dan meteen de reden van onze trip. Op de hoek van de Korenmarkt werd deze maand hotel 1898 The Post geopend in het oude postgebouw. Een schitterend gebouw, dat met enorm oog voor detail werd omgetoverd tot een prachtig hotel. De Franse groep Zannier hotels toverde de twee bovenste verdiepingen van het gebouw om in een hotel met 38 kamers in grootte variërend tussen The Stamp, The Envelope, The Carriage, enz. tot suites.


En het zit hem wel echt in de details. Niet alleen verwijzen de namen van de kamers naar De Post, ook kan je in elke kamer een schrijftafel vinden. De minibar is een heuse mini-cocktailbar met kleine flesjes sterke dranken, een cobbler-shaker en een citroen. Speciaal voor de hotelgasten werd in een torentje ook een 'honesty bar' ingericht. Een rustpunt waar je kan genieten van enkele sterke dranken en waar je zelf inschenkt en noteert wat je gedronken hebt... honesty/eerlijkheid dus.

Het ontbijt en de lunch worden geserveerd op de eerste verdieping, in de hotelbar. De kok maakt het ontbijt in de open keuken en serveert op vraag jouw gewenste ontbijt.


Vanaf 17u 's avonds wordt deze omgetoverd tot cocktailbar The Cobbler.


Ook hier kan je allerhande hapjes en tapas bestellen, met oog voor lokale producten en specialiteiten. Naast potjesvlees van Dierendonck kan je bijvoorbeeld ook proeven van die eerder vermelde heerlijke burrata van Cuore di Puglia.


Een mooie drankenkaart maakte het geheel af. Zelf was ik vooral onder de indruk van de cocktail met citrus én de mocktail C-Bomb die barman Jurgen Nobels voor de dochter serveerde.


Reacties