Alfons Burger - een nieuwe naam voor deluxe hamburgers

Vakantie is ook... uitstapjes op kindermaat. Wij gingen met de dochter naar Planckendael, en kozen als lunch voor een hamburger met frietjes met net dat beetje meer. Het eten in pret- en dierenparken is meestal niet van die aard dat je bewust hier zou eten. Wij kiezen dan ook graag voor een snelle lunch in de buurt. In Zaventem (ideaal, op een kwartiertje rijden van de dierentuin!) kan je sinds kort terecht bij Alfons Burger, het gloednieuwe restaurant van Roland Debuyst.



Roland Debuyst baat al een aantal restaurants uit in Zaventem (Orange, Mariadal) en in Groot-Bijgaarden (Alfons). Nu werd daar met Alfons Burger een nieuwe aan toegevoegd.


Begin juni verschenen de eerste buns, Zweedse broodjes en andere glutenvrije broodjes. Dat is net het bijzondere aan dit huis: een waaier van burgers in twee formaten (Regular of Large) en in
verschillende soorten brood, saus en begeleiding (frietjes gebakken in ossenvet of frietjes van zoete aardappelen).


Wij kozen voor artisanale kaaskroketjes en gedroogde ham bij het aperitief. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit maar 11 verschillende hamburgers. De smaken zit zeer goed in elkaar, met leuke combinaties qua vlees/kaassoort/spek. De frietjes in ossenvet zijn een heerlijke nostalgische toets.


Tip: met een regular portie heb je vast wel voldoende. De porties zijn niet meteen klein te noemen.

Voor kinderen kan je een kleinere hamburger krijgen, van dezelfde kwaliteit. Een aangename vaststelling dat men voor de kids eenzelfde kwaliteit vereist. Het stoort me mateloos om halve kinderkaarten te zien, met basic en ongeïnspireerde gerechten. De dochter des huizes was in de wolken met haar minihamburger en portie friet. Een ideaal gezinsuitje dus!


Alfons Burger
Parklaan 15 (Kerkplein)
1930 Zaventem
Gesloten op zondag

Reacties