Test: Simply You Box + Kortingscode!

Laatst kregen we de mogelijkheid om de Simply You Box van Carrefour te testen. Een maaltijdbox met drie recepten, die je zelf kan samenstellen. Dat wilden we nog wel eens doen!

Na de positieve test in oktober 2016, startte Carrefour nu officieel met haar maaltijdbox, de Simply You Box. De formule blijft ongewijzigd: verse en kwalitatieve seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van Belgische oorsprong.

De box van Carrefour is wat anders dan de andere gekende boxen zoals vb. Smartmat of HelloFresh. Zo wordt deze doos (nog) niet thuis geleverd. Je bestelt online en kan afhalen in een filiaal van Carrefour in de buurt (85 supermarkten doen mee als afhaalpunt).

Ook anders (en leuk!) is dat je zelf min of meer je menu samenstelt. Je kan wekelijks kiezen uit 9 recepten: veggie, kindvriendelijk, vlees, vis of kip. Je selecteert drie recepten, voor twee of vier personen en klaar.

Oh ja, en een abonnement? Dat hoeft helemaal niet. Je kan gewoon één week bestellen, continu, ... je kiest het helemaal zelf.

Zelf kozen we voor een box voor vier personen. De ervaring leerde ons dat de porties (vooral qua vis of vlees) vaak nogal klein zijn, en met twee volwassenen en 1 kind is de 2 personenbox meestal te weinig... Wel, hier dus niet. Ik denk dat ik in de toekomst toch echt gewoon de 2 personen neem voor ons drietjes. Zeker voldoende deze porties!


Wij kozen voor
  • Romana salade met witloof, roquefort en gebakken peer
  • Zeebaars met citroen, lente-uitjes en groene aspergetips
  • Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten
We gingen de doos afhalen in onze lokale Carrefour in Heusden-Zolder. Eigenlijk vond ik het best wel handig dat ik er toch voor naar de winkel moest. Ik koos een afhaalpunt op weg van het werk naar huis en kon het dus gewoon op maandagavond afhalen. Nog wat boodschappen te doen? Die kan je dan in één trek mee naar huis nemen.


Eens thuisgekomen werd doos meteen geopend. Meteen een hele grote glimlach op ons gezicht: de drie recepten zaten in kleinere dozen verpakt, zodat je gewoon doos per doos kan gebruiken. Per gerecht kreeg je ook een knappe receptenfiche mee. Netjes gesorteerd, goed verpakt en vers!

En het resultaat? Kort gezegd: lekker, zeer verse en kwalitatieve producten én snel klaar. De recepten zijn eenvoudig genoeg zodat iedereen er mee overweg kan. En bovendien zat alles in de doos. Het enige wat we uit onze eigen voorraad moesten gebruiken was olijfolie, boter, peper en zout. Ideaal. We waren zeker overtuigd!

De topper voor ons was de zeebaars met citroen, lente-uitjes en groene aspergetips (al was de "ik lust geen spinazie"-kleuter des huizes nog meer te vinden voor de spinazie- en avocadocrème).


 De pluspunten voor ons?
  • Snelle en eenvoudige bereidingen
  • Alles zit in de doos
  • Voldoende qua porties
  • Geen abonnement
Wil je zelf ook deze box bestellen?
Speciaal voor de lezers van deze blog kan je de kortingscode TINEKESCUCINASYB gebruiken. Je krijgt 10€ korting bij aankoop van een Simply You Box vanaf 40€.
De code is geldig tot 31.05.2017

Zeker doen!

Reacties