De gezonde toer op: yoga for the mind - apples for lunch

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje met een uitnodiging voor een event rond Marlene appels met een yogasessie door Eva Daeleman. En hoewel het niet meteen mijn ding is wou ik hier toch wel absoluut eens naartoe. Ik hoor iedereen al jaren tegen me zeggen dat yoga zo goed zou zijn voor mij (na een ongeval jaren geleden heb ik continu nekproblemen). Op stap dus!


Het event vond plaats in het Zoniënwoud. Aangezien de Aprilse grillen volop meespeelden, konden we de yogasessie niet buiten doen zoals gepland, maar dat maakte het geen minder mooie locatie.

De yogasessie vond ik best wel aangenaam. Ik had verwacht dat ik mij zou ergeren en het voor mij niet snel genoeg zou gaan (dat gebrek aan geduld, weetjewel...) maar het was echt zeer ontspannend. Alleen... laat het nu voor eens en altijd duidelijk zijn dat yoga toch niets voor mij is. Het strekken, draaien en doen gaf als resultaat dat ik 's anderendaags mijn hoofd gewoon niet meer kon bewegen. Kortom: yoga als ontspanning = ja zeker wel, maar toch maar niet in mijn specifieke geval :-)


Na een korte wandeling kwamen we daarna aan bij de Koninklijke Loge. Een prachtig gebouw in een rustige omgeving. Om helemaal zen van te worden! Hier werd dan ook de gezonde brunch met Marlene appelen geserveerd. Een variatie van gerechten, gezond en lekker.




Maar wat zijn nu die appelen? Wel, Marlene is een handelsmerk van het VOG Consortium. Dit is samengesteld uit 5.000 producenten en 16 coöperaties en is een appelmerk dat symbool staat voor kwaliteitsfruit uit Zuid-Tirol.

Het aroma en de smaak worden gevorm door de rijke bodem en het unieke klimaat van Zuid-Tirol dat hen verwent met meer dan 300 dagen zonneschijn en 2.000 uren zon per jaar. De appeltjes zijn schitterend blinkende exemplaren, met een krokante beet.

De zeven variaties in geel, groen of rood geven voor ieder wel een appel naar smaak. Mijn favoriet was de Royal Gala: krokant, weinig zuur en een zoet aroma.


De appelen zijn niet verkrijgbaar in de supermarkt, maar bij de gespecialiseerde fruitwinkels.

Ik ben normaal gezien heel erg bezig met lokaal fruit, en lokale producenten. Wonende in Limburg geeft dat ook dat ik quasi altijd grijp naar appels, peren en kersen uit Haspengouw, blauwe bessen uit ons eigen Koersel, enz. Maar wie ook het nieuws de afgelopen weken gevolgd heeft weet dat de lokale producenten misschien niet altijd voldoende zullen hebben, en dan kijken we ook al eens wat verder. Diezelfde Aprilse grillen die de outdoor-yogasessie deden verdwijnen, zorgende de afgelopen weken voor enorme schade aan de fruitteelt in Haspengouw. De schattingen spreken momenteel van 78% van de appelen, 82% van de kersen en 63% van de perenoogst die verloren zou zijn.

De appels waren bovendien ook erg lekker in gerechten. Ik kan me dan ook gerust voorstellen dat ik voor bepaalde recepten al eens zal kiezen voor één van de Marlene variëteiten!

Reacties