Caffè Originale

Het is een echte topmaand voor Tineke's Cucina : Op 28/11 stellen we ons nieuwe kookboek voor "Suikervrije feesthapjes" (Reserveer je exemplaar via de website !!!), maar vanaf vandaag hebben we nog een nieuw product in onze shop : Tineke's Cucina Caffè Originale, de eigen koffieblend persoonlijk samengesteld door Tineke. Ideaal om te combineren in je bestelling met Ellphi suikervervanger en bakmixen.



Enkele weken geleden mocht ik naar Sint-Truiden om bij Koffiebranderij Gimo een eerste cupping te doen. Guy Ista (Gimo) had een hele reeks koffies voorbereid, telkens van één soort koffie. Zo kon ik al elke smaak apart proeven en aangeven welke wel of niet lekker waren. (Of zoals de dochter het net noemde "mama, toen moest je slurpen")
Met deze informatie ging Guy aan de slag om enkele samenstellingen te maken.





Enkele weken later volgde dan een tweede tasting waarbij ik elke samenstelling proefde in filterkoffie en espressovariant. Hier werd dan ook de definitieve keuze van samenstelling vastgelegd.



Een naam werd gekozen, de verpakking werd ontworpen, en het productieproces kon van start. En hier zijn we dan, met onze Caffè Originale!

Hopelijk vinden jullie hem ook lekker :-)

De koffie is verkrijgbaar in bonen en gemalen koffie. Bestellen kan per mail op info@tinekescucina.be

Meer info op de website.

Reacties