Salade van quinoa, bulgur en granaatappel

Via Delhaize ontvingen we een pakketje met enkele gezonde, evenwichtige alternatieven als variatie voor zetmeelbommetjes als pasta, witte rijst, aardappelen en brood.

De supermarktketen kwam zopas op de markt met 5 nieuwe producten op basis van granen zoals quinoa, bulgur, maïs en tarwe. Lekkere en gezonde basisingrediënten dus.

Salade van quinoa, bulgur en granaatappel

Wie ons wat volgt op Facebook heeft al gemerkt dat we aan een BBQ-marathon begonnen zijn. We zijn de afgelopen maanden verhuisd naar onze nieuwe woning in Beverlo en in plaats van de traditionele housewarming vond de wederhelft het een leuk idee om elke week een feestje te houden en wat vrienden uit te nodigen.

Elke week een BBQ, maar ook elke keer een nieuwe insteek. We hadden al een versie met een heerlijke côte de boeuf voor 6 personen, eentje met een côte à l'os op onze keramische kamado barbecue van Berghoff, een Grieks buffet voor 14 personen, enz...

Keramische BBQ van Berghoff - Côte à l'os


Bij één van de feestjes kozen we ervoor om de "mix quinoa-boulgour" van Delhaize uitgebreid te testen. Het gaat om een mix van rode en witte quinoa en voorgekookte harde tarwe. Je kookt het mengsel 12 minuten in gezouten water en kan er dan zowel koude als warme bereidingen mee maken.

Onze salade is een koude bereiding die we zelf regelmatig maken met couscous. In plaats van couscous kozen we nu voor het granenmengsel. Het resultaat was wat "harder", maar zeer smaakvol!

Ingrediënten

  • 2 kopjes mix quinoa-boulgour (droog afgemeten)
  • 1 granaatappel
  • een handvul verse munt (uit de tuin :-) )
  • een goede olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Breng gezouten water aan de kook in een pan. Voeg het granenmengsel erbij en laat 12 minuten koken. Giet voorzichtig af (neem een fijne zeef! Alles glipt anders door de gaatjes) en meng er nog een lepel boter of olie onder.

Laat afkoelen.

Meng met de granaatappelpitjes en verse munt. Doe er voldoende olijfolie onder zodat de salade niet droog is, maar ook niet zompig. Kruid met peper en zout van de molen.

Heerlijk bij de BBQ dus, zowel bij vis als vlees, maar ook al onderdeel van een maaltijdsalade.

De mix kost 4,19€ per 400 gram en is verkrijgbaar bij Delhaize.

Reacties