Seizoensproducten... daar is de lente!

Regen, kou en grijs... als je buiten kijkt zou je het niet zeggen, maar we zijn intussen toch volop in de lente geraakt. Vannacht werd ook de klok weer een uurtje vooruit gedraaid, dus er is geen ontkennen meer aan.

Ook in de supermarkten zie je stilaan de typische winterproducten naar de achtergrond verdwijnen, en maken ze plaats voor frissere producten, primeurs, enz.

Bij Spar kon je gisteren naar de Nationale Degustatiedag gaan, waar je in de winkels kon genieten van een degustatie van het seizoensassortiment. Wij namen een kijkje bij Eurospar Diest en lieten ons alvast inspireren. Zo erg zelfs dat ons avondmenu werd aangepast :-)

Hoe het er in andere winkels aan toe ging weet ik niet, maar in onze lokale Eurospar stonden her en der standjes opgesteld met allerlei lekkers, en kreeg je ook extra tips en informatie mee van de medewerkers. De eigenaars van deze vestiging blijken uitermate gepassioneerd te zijn door hun beroep en zoeken steeds naar de beste producten en eenvoudige gerechten met veel smaak.

Tussen de wijnen, groenten en fruit, zuivel en vlees was er zeer veel keuze. Onze favorieten vind je hieronder.

Gemarineerde zalm

Fromage d'Affinois - een zachte kruidenkaas

Fougasse, een provencaalse variant van de focaccia, rijk aan olijven, olijfolie en provencaalse kruiden

Pompelmoescarpaccio (verse pompelmoespartjes, zwarte peper en verse munt) - heerlijk fris en fruitig!

Slaatje van rode bieten met walnoten en moerbeibessen

Onze favoriet was veruit de zeer frisse pompelmoescarpaccio. Een supereenvoudig en gezond gerechtje. De pompelmoezen waren net de perfecte bitterheid en zorgden meteen voor wat inspiratie. 's Avonds werden deze dan ook verwerkt in een garnalencocktail.

Garnalencocktail met pompelmoes




Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Veldsla
  • 125 gram grijze garnalen
  • 1/2 roze pompelmoes
  • cocktailsaus

Bereidingswijze

Doe een bodempje veldsla in de serveerkommetjes. 

Meng de garnalen met wat cocktailsaus.

Snij de pompelmoes in partjes en verdeel ze over de sla.

Voeg het vrijgekomen sap van de pompelmoes bij de garnalen. Kruid bij met wat peper en zout en voeg bij de salade.

Klaar!


Reacties