Rabarbertaart

Rabarber (Rheum Rhabarbarum) is een lekker stukje fruit, maar toch zó zuur! Oplossing daarbij is dan om er suiker op te kieperen. Maar, alweer... met zoetstoffen behaal je toch niet echt hetzelfde resultaat. Het is weer wat zoeken geweest, maar uiteindelijk heb ik een combinatie gevonden die lekker is voor een rabarbertaart.

Ik maak de taart liefst met een kruimeldeeg, maar uiteraard zijn gist- of bladerdeeg ook mogelijk. Das gewoon een kwestie van smaak.

Voor dit recept trouwens een grote dankuwel aan de mama van An-Sofie voor de tips. Rabarbertaart wordt makkelijk een 'wakke boel', maar met de toevoeging van het mengsel op het deeg, wordt dit vermeden!

Kruimeldeeg

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram goede boter
  • 8 gram zoetstof
  • 1 ei


  • Bereidingswijze

    Zeef de bloem, maak een kuiltje in het midden en voeg daar de zoetstof in. Breek het ei op de zoetstof. Snij de boter in blokjes en leg deze verspreid over het deeg. Hak de boter met twee messen onder de bloem. Kneed het deeg met de Kenwood of met de hand als je jezelf per sé moe wil maken ;). Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast alvorens uit te rollen.


    Rabarbertaart

    Ingrediënten

  • Taartbodem
  • 2 grote stengels rabarber
  • 3 el + 1 tl zoetstof
  • Kaneel
  • 1 tl bloem
  • 1 tl paneermeel


  • Bereidingswijze

    Doe de taartbodem in een vorm.

    Dan maak je een laagje om vocht op te slorpen. Hiervoor meng je 1 tl bloem met 1 tl zoetstof en 1 tl paneermeel. Verdeel dit over de taartbodem.

    Snij de rabarber in stukjes. Voeg per 2 grote stengels ongeveer 3 eetlepels zoetstof en wat kaneel bij (naar smaak aan te passen). Vul hiermee je taartbodem.

    Bak ongeveer 30 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.

    Reacties